Neden Ahşap

Nefes Alır

Duvarların nefes alması, buhar geçirgenliğinin olması demek. Özellikle evin içinden nemi uzaklaştırmanın en temel yolu evin nefes alabilmesi. Aksi durumda ıslak mayonuzu bir naylon torbaya koymanız gibi evinizin içine nemi hapsedersiniz. Genel düşüncenin aksine, nem eve dışardan geldiği kadar (ve hatta daha fazla) evin içinde üretilir: banyo – duş, çamaşır – bulaşık, yemek pişirme, nefes alma ile sürekli buhar üretiriz. 4 kişi günde ortalama 6-7 litre su buharı üretir. Buhar evden çıkış yolu bulamazsa duvarlarda küf yapar, size soğuğu ve sıcağı daha yoğun hissettirir ve havlularınız, çamaşırlarınız sürekli bir parça nem tutar.

Nefes almayan duvarlar ayrıca evin içinde zehirli gazların da yoğunlaşmasına sebep oluyor. Evde zehir ne arasın demeyin! Duvar boyası, vernik, kozmetikler, yapıştırıcılar, plastiklerden geliyor. İyi havalandırılmayan bir evin içi, dışarıya göre yüzde 20′ye kadar daha fazla zehirli hava ihtiva edebiliyor. Hangi malzemeler nefes alıyor? Tabiki ahşap, tuğla, taş gibi doğal malzemeler. Eğer duvarlarınızda kullandığınız malzeme veya yalıtım duvarların nefes almasını engelliyor ise, muhakkak bir havalandırma sistemi kurmanız gerekecek. Bunun da pencereleri açarak olacağını düşünmeyin.

Darbe Yalıtımı Yapar

Fiziki darbeleri dalgalar halinde bünyesinde taşırken etkisini azaltır. Ahşap beton ve çeliğe göre daha fazla yük taşır. 1 kilogram ahşap, bir kilogram beton ve bir kilogram çelikten daha fazla yük taşıyabilmektedir. Isı yalıtımı yapar. Ağaç canlı bir organizma olmanın gereği olarak, hücresel bir yapıya sahiptir. Hücreler ağaç kesimini müteakip, kuruma sürecinde içlerindeki sıvıyı yüzde 12-20 seviyelerine kadar kaybederler. Bu yapısı ile kereste artık ısısı çok yavaş değişen ve ısısal geçirgenliği çok azalmış olan ürün olur.

Uzun Ömürlüdür

Kurutulmuş kerestenin ömrü artmaktadır. Emprenye uygulandığında ömrü 7-10 kat artar. Doğru kullanıldığında ise kereste çok uzun ömürlü hale gelmektedir. Kerestenin yapısı, kullanılan alanlarda sağlamlık ve uzun ömür sağlar. Kerestenin lifleri insanın iskeletine, liflerin arasındaki dokuda insanın kas dokusuna benzetilebilir.

Yenilenebilir Tek Yapı Malzemesidir

Günümüzde dünyada kereste üretimi yapılan bölgeler aynı zamanda yeni dikim ve bakım alanları haline gelmiştir. Kerestenin değerini her geçen gün anlayan insanoğlu keresteyi yeniden üretilen bir ekonomik değer haline getirmiştir. Çevresel bilinçlenmenin ve çevresel etkileşimin, çevresel tüketim ile gelişeceğini, zaman bize göstermiştir.

Ahşabın Sunduğu Sonsuz Güven

Neden Ahşap
Sert ahşap kapılar güvenlik açısından değişik açılardan katkı sağlarlar. İçi boş bir kapıya elinizle hafifçe vurduğunuzda yankı yapar. Daha şiddetli darbelerle ise kapı rahatlıkla parçalanabilir. Metal ve diğer malzemelerden üretilen kapılar ise her ne kadar güvenli ve sert olsalar da, ahşap kapıların doğal yapılarından kaynaklanan ağırlık ve doku özelliklerine sahip değillerdir. Masif ahşap kapılar kötü hava şartları ve rüzgarları karşı önlemekle kalmaz, ses geçirimi de büyük ölçüde azaltır. Bunun yanında ağırlıklarından ötürü daha yüksek kalitede pervaz ve kilit sistemine sahiptirler. Kapıyı kapattığınız zaman sert bir klik sesi duyarsınız, bu ise kapının uygun iyi bir şekilde kapandığının işaretidir. Böylelikle mekanın baştan aşağıya güven içinde olduğundan emin olabilirsiniz.

Ahşap Sağlıklıdır

Neden Ahşap
İNSAN ve ÇEVRE Sağlığına Zararsız nadir malzemelerden biri olan AHŞAP hertürlü detayda güvenle kullanılır. Demir, PVC, Alüminyum, Beton gibi dayanıklı olduğu iddia edilen ürünler, insan sağlığına Çeşitli Yollardan zarar vermektedir. İçinde Yaşadığınız Mekanlarda Ne Kadar Ahşap Kullanıldıysa Sizin Sağlıklı Kalma ihtimaliniz o kadar artar.

AHŞAP Hem Mükemmel Yalıtım Malzemesidir, Hemde Nefes Alma özelliği Sayesinde Betonarme Binalarda oluşan zehirli Gazların Dışarı Atılmasını Sağlar. Özellikle Yer döşemesi olarak Ahşap Kullanılan mekanlarda Doğal bir sıcaklık,ısı yalıtımı ve Sağlıklı Yaşam sağlanır.

Ahşap üretilirken Doğaya Zarar vermez, en az işgücü ve enerji gerektiren Hammaddedir. diğer yapı malzemeleri Doğal Kaynakların Kirlenmesine, Tükenmesine ve Enerji Kaybına Sebep olur.

Ağaçlar Yetiştirilirken Çevreye zarar vermez, Hava kirliliğinin azaltılmasına, su Kaynaklarının beslenmesine, Doğal Yaşamın Sürdürülmesine Katkı Sağlar.